Sisustus­suunnittelu- ja konsultaatio­palvelut

Sisustus­suunnittelu

Sisustussuunnitelma on kuin käsikirja, jota noudattamalla luot kodistasi harmonisen ja loppuun asti suunnitellun kokonaisuuden. Suunnitelmaan kirjataan kohteesta riippuen pintamateriaalit ja -värit, kalusteet, tuotteet, tekstiilit, tuotteiden hinnat ja  hankintapaikat, kiinto- ja irtokalustekuvat, pohjakuvat ja 3D-kuvat.

Jokainen suunnittelukohde on yksilöllinen, ja sisustussuunnitelma voi sisältää yhden, useamman tai kaikki seuraavista palveluista.

Tilasuunnittelu

Hyvin suunnitellut toiminnot eri tiloissa luovat hyvän pohjan miellyttävälle asumiselle. Tilojen toimivuutta voi parantaa esim. kalustesijoittelulla, kevyillä seinärakenteilla (rima- tai lasiseinät) tai purkamalla tai muuttamalla seinien paikkaa.

Tilasuunnitelma sisältää uuden tilapohjakuvan ja kalusteiden sijoittelun tilassa.

Kuva: Terhi Finnilä

Väri- ja pintamateriaalit

Väri- ja pintamateriaalisuunnitelma luo pohjan koko sisustukselle. On tärkeää, että valitut sävyt sointuvat myös materiaalivalintoihin. Tänä päivänä materiaalien kirjo on laaja ja ihania struktuureja löytyy paljon niin lattioihin, seiniin kuin kattoihinkin. Suunnittelijana huolehdin siitä, että kotisi uusi väripaletti on tasapainossa ja sinun näköisesi.

Suunnitelma sisältää huonekohtaisesti väri- ja pintamateriaaliluettelon, josta ilmenee myös tuotteiden hankintapaikat ja hinnat.

Kuva: Terhi Finnilä

Keittiö ja kiintokalusteet

Kiintokalustesuunnittelulla tarkoitetaan esim. eteisen, makuuhuoneiden, wc:n, kodinhoitohuoneen tai/ja keittiön kiinteitä kalustekokonaisuuksia. Mietin kalusteiden sijoittelun, toiminnallisuuden, sävy- ja tyylimaailman tilaasi ja kotiisi sopivaksi. Kiintokalusteisiin mahdollisesti sijoitettavat altaat, hanat ja kodinkoneet valikoin myös tyyliin sopivaksi.

Kiintokalustesuunnitelmassa saat itsellesi piirustukset, joiden mukaan sinun on helppo kysyä tarjouksia tulevista kalusteista (sopimuksen mukaan voin myös kilpailuttaa ne puolestasi).

Kuva: Sonja Hagström

Valaistus

Valaistussuunnitelma pitää sisällään kaikki kiinteästi asennettavat valaisimet. Valolla on erityinen merkitys ihmisen vireystilaan, joten valaistuksella on väliä!

Valaistusta voi, ja pitääkin, vaihdella siirryttäessä tilasta toiseen. Keittiön valon määrää tuskin kukaan haluaisi makuuhuoneeseensa. Suunnittelijana osaan etsiä sinulle eri tiloihin sopivat valonlähteet, määritellä valon määrän ja tulosuunnan.  

Valaistussuunnitelma sisältää pohjakuvan, mihin valaisimien paikat on merkitty. Suunnitelma sisältää myös valaisinluettelon, valaisimien hankintapaikat ja hinnat.

Kuva: Sonja Hagström

Sisustus­konsultaatio eli idea­käynti

Sisustuskonsultaatio on n. 2 h kestävä ideakäynti, joka toteutetaan kohteessa yhdessä asiakkaan kanssa. Tämä käynti sisältää vapaamuotoista keskustelua, ideoita, vinkkejä! Asiakkaalla on mahdollista tehdä muistiinpanoja käynnin aikana. Konsultaatiosta ei tule asiakkaalle erillistä kirjallista yhteenvetoa.

Käynnin aikana ratkomme mieltäsi askarruttavia kysymyksiä, joita voivat olla esimerkiksi

  • seinien ja lattioiden väri- ja materiaalivalinnat
  • kosteiden tilojen väri- ja materiaalivalinnat
  • kalusteiden sijoittelu esim. olo- tai makuuhuoneissa
  • yleisilmeen tai/ja värimaailman yhtenäistäminen
  • jokin tila ei vain tunnu toimivalta
  • säilytystilaa ei ole riittävästi
  • valaistus on puuttellinen tai ei-viihtyisä
  • ajatuksissa olevan uuden keittiön väri- ja tyylisuunta
  • kaipaat vinkkiä verhoratkaisuihin tai isoon kaikuvaan tilaan

Joskus ilmeen uudistukseen riittää sisustuskonsultaatio!

Sisustuskonsultaation hinta on 155 € (sis.alv.). Ota yhteyttä niin autan sinua!

Kuva: Terhi Finnilä

Finnilä Interior

Terhi Finnilä
Friisintie 50
67410 KOKKOLA

Puh. 040 098 7199
Email: terhi(at)finnilainterior.fi

Y-tunnus: 1924380-3